Engleski Srpski
Tel: 051 327- 430, 301-897
Braće Pišteljića 1
(preko puta tvornice "Vrbas")
78000 Banja Luka
Email: kors@blic.net
O radijatorima GLAMOX
GLAMOX 3001 TPA DT
GLAMOX H30 KDT
GLAMOX H40 WiFi
GLAMOX H60 WiFi
GLAMOX 3001 TPA ET
Kupatilski radijatori ADAX ECO BASIC
Kupatilski radijatori GLAMOX 3001 TPVD
Stalak za sušenje TKH2
Električne ljestve za sušenje
Termostati

GLAMOX I ADAX NEO RADIJATORI

- PRINCIP RADA - PRIRODNA CIRKULACIJA - PREDNOSTI ISPRED SLIČNIH KONVERTORA NA TRŽIŠTU: - BEZBJEDNOST NA PRVOM MJESTU - KAKO PODESITI UGODNU TEMPERATURU U PROSTORU - GARANCIJA NORVEŠKIH RADIJATORA -

Prezimljavanje u našim krajevima postaje problem i donosi glavobolje: kako nabaviti skupo ogrijevno drvo i ugalj i kako izdvojiti iz kućnog budžeta gotovo malo bogatstvo za potrošenu struju. I tako iz godine u godinu.

Rješenje za ekonomično grijanje na el. energiju stiže iz zemlje Vikinga, poznato kao "NORVEŠKI RADIJATORI", koji su nekada služili za zagrijavanje brodova. Prema prošlogodišnjim proračunima, korišćenjem "NORVEŠKIH RADIJATORA" (GLAMOX I ADAX) računi za struju su bili do 40-50% niži od onih koji su se grijali na etažno grijanje.

 • Sertifikat za predstavništvo GLAMOX
 • Uputstvo za izbor radijatora prema površini
 • GLAMOX Studija isplativosti
 • GLAMOX Prednosti
 • Sigurnosno uputstvo
 • Katalog GLAMOX grijanje
 • Referens lista GLAMOX
 • Obrazac garantnog lista

  PRINCIP RADA - PRIRODNA CIRKULACIJA VAZDUHA

  Glamox radijatori rade na ekološkom principu i to po sistemu prirodne cirkulacije vazduha bez izduvavanja, čime je izbjegnuto vitlanje prašine po prostoru, a ne proizvodi alergene škodljive po zdravlje ljudi kao što je slučaj sa drugim grejnim uređajima. Zahvaljujući dizajnu radijatora, konstrukciji grejača i ugrađenom elektronskom termostatu, možete da grejete Vaš dom ekonomično, zdravo i komforno. Električna energija zagreijava posebno konstruisan grijač velike aktivne površine i termičke provodljivosti koji direktno predaje toplotu vazduhu koji prirodno cirkuliše preko grijača i na taj način grije vazduh u Vašem prostoru.

  Norveški radijatori rade na principu KONVEKCIJE ( Prenos toplote konvekcijom je pojava do koje dolazi kada fluid (tečnost ili gas) razmjenjuje toplotu unutar samog sebe, prostim miješanjem), nema ventilatora, hladan vazduh ulazi u radijator na donji otvor, prolaskom preko posebno konstruisanog grijača vazduh se zagrijava, postaje lakši i izlazi na gornji otvor i direktno grije prostor prirodnom cirkulacijom vazduha.
  Konstrukcija radijatora ( princip rada venturijeve cijevi ili čunka) obezbjeđuje intenzivan protok vazduha i brzu razmjenu toplote.
  Prednost ovog principa rada je što se grijanje odvija na niskim temperaturama, pa je samim tim efikasnost grijanja veća i gubici prilikom transformacije električne energije su minimalni (iskorišćenost je približno ~98%). Ovakav princip rada obezbjeđuje maksimalan komfor u grijanju jer se temperatura u prostoru raspoređuje ravnomerno.
  Postavljanjem radijatora ispod prozora odnosno šta bliže izvoru hladnoće, postiže se da se prirodnom cirkulacijom sprečava prodor hladnog vazduha u prostor, zagrijani vazduh predstavlja prirodnu toplotnu zavjesu.

  Panelni RADIJATORI GLAMOX I ADAX su poznati kao efikasni uređaji za grijanje. Grijaći element velike aktivne površine, je izrađen od posebne legure aluminija, jako dobre toplotne provodljivosti , koja je vrlo lagana, neškodljiva i vrlo efikasno širi toplinu. Konstrukcija grejača je takva da temperatura na površini grejača uvek manja od 250 °C tako da prilikom grejanja ne dolazi do paljenja prašine i potrošnje kiseonika iz prostora.Kombinuju najnoviju tehnologiju sa otmjenom funkcionalnošću, tako da se mogu koristiti kod kuće ali i u drugim prostorima. Svi upravljački sistemi postavljeni su na vrhu proizvoda, tako da su lako dostupni i vidljivi.  Nudimo široku paletu proizvoda za električno grijanje pod robnom markom GLAMOX I ADAX grijanja: od radijatora s digitalnim programljivim termostatom do sistema grijanja kojima se upravlja s mobilnog telefona putem WiFi aplikacija. Precizna regulacija temperature je važna za udobnost i ugodan vazduh u sobi. Zbog toga GLAMOX I ADAX više od 25 godina primjenjuje osjetljive elektronske termostate. Temperatura u prostoriji ne odstupa više od 0,3 °C. Digitalni termostat reguliše temperaturu inteligentno, smanjujući je kada spavate, ili radite, ili ste u školi. Razdoblja štednje energije biraju se prema vašim potrebama.

  GLAMOX radijatori mogu se koristiti kao primarno ili dopunsko grijanje prostorija tokom cijele godine. GLAMOX Grijanje je apsolutno sigurno: instalirano je sigurnosno isključivanje protiv pregrijavanja (u slučaju da će slučajno biti prekriveno), automatski start ako temperatura padne ispod zadate vrijednosti, niska dostižna površinska temperatura itd.

  Dodatni pribor: podni nosači za pričvršćivanje grijača na pod, zaštite za zavjese, poklopci za termostate mogu se posebno naručiti. Grijači ne spaljuju čestice prašine i kisika, ne emituju neugodan miris, tako da je topla i dobra klima u prostorijama zagarantovana.

  Povratak na početak stranice


  PREDNOSTI ISPRED SLIČNIH KONVERTORA NA TRŽIŠTU:
  • Zanemariva nadtemperatura (temperatura je jednaka mjereno u blizini grijalice i daleko od nje), Za brzo grijanje i ujednačenu temperaturu u cijeloj prostoriji važno je imati prirodno strujanje toplog vazduha. Radijatori GLAMOX I ADAX imaju prikladan dizajn, sa zaobljenim vrhom, pa ispuštaju topli vazduh s prednje strane, ravno u prostoriju.
  • Sigurnosna rešetka na otvorima za vazduh,
  • Niska temperatura prednje ploče,
  • Mogućnost montaže iza zavjese (konkurenti traže udaljavanje namještaja min 50 cm),
  • Ne crni zid iznad grijalice,
  • Osnovna prednost elektronskih termostata je visoka tačnost 0.1°C i regulacija sa 0,3°C, što je 10 puta preciznije od standardnih termostata koje poseduju druga grejna tela.Precizni termostat reaguje na promjene temperature od ± 0.3 °C čime znatno štedi energiju (40%) jer standardni termostati reaguju na promjenu od 3 °C, a svaki stepen troši cca 5 % energije više. Rok trajanja termostata znatno je duži jer nema mehaničkih kontakata,
  • Primjena digitalnog termostata DT povećava uštedu za daljnih 26% budući da sa njim grijalica radi samo kada se programira, a to se čini prema životnim navikama i potrebama korisnika,
  • Niska temteratura grijača ne izaziva gorenje prašine čime se čuva kiseonik u prostoriji, što je važno za asmatičare i druge alergičare,
  • Zbog istog razloga vazduh u prostoriji se ne isušuje, (konkurenti postavljaju posudice sa vodom),
  • Lim je plastificiran i galvanizovan tako da je otporan na udarce, habanje i savijanje te se boja ne ljušti,
  • Radijator je konstruisan tako da se ne čuje pri zagrijavanju i hladjenju- bešuman rad.
  • Naglasak je dat na zaštiti okoliša:Liniju grijalica Adax NP je osmislila jedna od vodećih, skandinavskih dizajnerskih kompanija Hareide Designmill. Pri tom su se usredsredili i na ekološki dizajn. Koliko god je moguće korišteni su tehnološki obnovljivi, reciklirajući, biorazgradivi materijali.
  Povratak na početak stranice


  BEZBJEDNOST NA PRVOM MJESTU

  Norveški radijatori su bezbjedni da rade i kad niste kod kuce...
  Norveški radijatori GLAMOX i ADAX NEO imaju dvostruku izolaciju što znaci da ne zahtijevaju uzemljenje. Radijator je konstruisan tako da je kompletno napajanje u posebnom kucištu, grejač je na plastičnim kliznim nosačima i ne dodiruje metalne dijelove radijatora.

  U Evropi, uredaji sa dvostrukom izolacijom moraju biti oznaceni kao "Class II","double insulated" ili simbolom dvostruke izolacije (dva kvadrata - jedan unutar drugog ).
  Norveški radijatori imaju ugrađeni sigurnosni termostat (sigurnosni osigurač) koji reaguje samo kada je potrebno, odnosno kad je u pitanju neki nepravilan rad samog radijatora. Npr. u slucaju da padne zavjesa na gornji otvor, poveća se temperatura preko dozvoljene ili pak nepravilnost u instalaciji, sigurnosni termostat/osigurač će automatski iskljuciti radijator.

  Bezbjednost koju pruža norveški radijator omogućava da možete bezbrižno grijati Vaš stan ili kuću dok ste na poslu, a Vaša djeca u školi. Norveški radijatori GLAMOX i ADAX NEO posieduju sve svietske i domace sertifikate kvaliteta i sigurnosti. Pogodno su za vikendice gdje možete ostaviti radijatore na nižoj temperaturi i temperirati dok niste tu, npr. da ne bi zamrzla vodena instalacija. Samim tim pri dolasku i kasnije boravku, lakše ćete doći do željene temperature.

  BEZBJEDNO ZA DJECU - NISKA TEMPERATURA PREDNJE PLOČE

  Prelaskom preko niskotemperaturnog grijača velike aktivne površine, vazduh se zagrijava na temperaturu oko 80°C i izlazi na gornji otvor direktno u prostor.
  Pri maksimalnom radu spoljnja temperatura radijatora ne prelazi 82°C što znaci da prilikom dodira ne može doci do opekotina. Ovo je izuzetno važno kad su u pitanju mala djeca koja u igri mogu dodirnuti radijator, ali se nece opeći.

  BEZBJEDNO ZA DJECU - BEZ OŠTRIH IVICA

  Norveški radijator GLAMOX i ADAX NEO kao i svaki drugi namještaj u kući može izazvati ozljede i bol kada udarite u njega. To je razlog zbog kog norveški radijator nema oštrih ivica ni uglova.
  U sobama u kojima borave djeca to je jedan od važnih detalja o kojima morate voditi računa kada birate koji ćete radijator da kupite. Naravno, iste kriterijume morate imati i kada birate grijanje za školu,kancelariju, dnevni boravak kao i ostale institucije.

  Povratak na početak stranice


  KAKO PODESITI UGODNU TEMPERATURU U PROSTORU

  Grejte se isključivo dok boravite u kući ili stanu, održavajte dok niste kod kuće.
  Da bi optimalno koristili Vaš Norveški radijator potrebno je da odredite temperaturu pri kojoj se Vi i Vaši ukućani osjećate ugodno.
  Pod optimalnom ugodnom temperaturom podrazumijevamo najnižu temperaturu u prostoru pri kojoj se svi korisnici prostora osjećaju ugodno. Važno je znati da ova temperatura nije za sve ista.
   Najbolji način da odredite optimalnu ugodnu nižu temperaturu je da:
  • podesite temperaturu npr. 19oC
  • pustite određeno vreme da se temperatura u prostoru stabilizuje (od 12 do 24h)
  • ukoliko se ne osećate ugobno podignite temperaturu na termostatu još jedan stepen 1oC
  • ponavljate ovaj postupak dok ne postignete temperaturu u prostoru pri kojoj se osećate ugodno
  • podesili ste ugodnu temperaturu i više ne morate podešavati termostat.
  Svako podešavanje temperature iznad optimalne dodatno troši energiju i košta više novca a ne poboljšava temperaturni komfor u prostoru.
  VAŽNO! Nepravilnom upotrebom termostata računi za struju mogu se znatno povećati. Preporuka je da podešavanje temperature ne vršite tako da povećavate temperaturu na termostatu za više od 3oC kada ste u opsegu podešavanja od 18-25 oC.
  Važno je da znate da svaki stepen ugodne temperature viši od najniže ugodne temperature troši 5-7% više energije. Zbog našeg progresivnog tarifnog sistema cijena svakog stepena više može biti i 20% više u novcu.

  Povratak na početak stranice
  GARANCIJA NORVEŠKIH RADIJATORA

  Stalnom kontrolom kvaliteta i izradom od najkvalitetnijih materijala obezbedili smo garanaciju za sve norveške radijatore od 5 godina. Garancija se odnosi na sve kvarove osim onih koji su nastali mehaničkim oštećenjem ili nepravilnim rukovanjem.

  Servis u garantnom i u vangarantnom roku obezbjeđen. Stručno i kvalitetno osoblje servisa vrši popravku norveških radijatora za najviše 48 sati od prijema u servis. Rezervni dijelovi za sve modele bez obzira na godinu kupovine su stalno obezbjeđeni.

  Ljubazno osoblje servisa stoji vam na raspolaganju.

  Povratak na početak stranice • Copyright © 2011 KORS DOO All rights reserved