Engleski Srpski
Tel: 051 327- 430, 301-897
Braće Pišteljića 1
(preko puta tvornice "Vrbas")
78000 Banja Luka
Email: kors@blic.net
O radijatorima GLAMOX
GLAMOX 3001 TPA DT
GLAMOX H30 KDT
GLAMOX H40 WiFi
GLAMOX H60 WiFi
GLAMOX 3001 TPA ET
Kupatilski radijatori ADAX ECO BASIC
Kupatilski radijatori GLAMOX 3001 TPVD
Stalak za sušenje TKH2
Električne ljestve za sušenje
Termostati

TERMOSTATI NORVEŠKIH RADIJATORA

Potrebno je samo da podesite željenu temperaturu.

Termostati služe da osiguraju maksimalni komfor korisnicima sistema za grejanje. Pravilno korišćenje, podešavanje i upravljanje je osnovni uslov za racionalnu potrošnju energije i smanjenja troškova grijanja. Oni pružaju UDOBNOST, PRECIZNOST, SIGURNOST, EKONOMICNOST, TRAJNOST.

Svi norveški radijatori imaju elektronske termostate. Na seriji GLAMOX 3001 moguće je birati termostate ET elektronski ili DT digitalni elektronski termostat. Modeli radijatora GLAMOX H30 i GLAMOX H40 I H60 WiFi imaju fabrički ugrađene digitalne termostate. Osnovne prednosti elektronskih termostata su: visoka tačnost mjerenja temperature (osetljivost 0,1°C, regulacija 0,3 °C), bešuman rad, dugovječnost. Kod grijanja je najbitnije da regulacija temperature bude što je moguće preciznija, upravo zbog toga su norveški radijatori GLAMOX i ADAX energetski efikasniji od drugih. Najveći broj grijnih tijela imaju mehaničke ili elektromehaničke termostate koji su loše osjetljivosti ±0.5 °C i regulacije ±1.5 °C što povećava potrošnju energije.


GLAMOX 3001 - ELEKTRONSKI TERMOSTAT ET

Elektronski termostat GLAMOX ET je za razliku od mehaničkih osjetljiviji 10 puta, jer mu je osjetljivost 0,1°C, a regulacija 0,3°C i nečujni su. Za male promjene temperature reaguje i pali radijator tako da su intervali paljenja i gašenja kratki. U praksi to znači ako zadate 21°C na 21,1°C radijator će se ugasiti i na 20,8°C upaliti.
Temperaturu podešavate pomoću točkića koji se nalazi sa prednje strane, dok crvena lampica pokazuje kad je uključen/grije. Termostat je fabrički podešen, tako da zadata temperatura bude temperatura u sredini prostorije na 1m visine. Inače, sama kalibracija je jednostavna i dobija se uputstvo kako da kalibrišete termostat po Vašem prostoru.
GLAMOX 3001 I GLAMOX H30 - DIGITALNI TERMOSTAT DT

Pomoću digitalnog termostata GLAMOX DT može Vaše grijanje prilagoditi sopstvenim potrebama i uštedjeti dodatnih 15% električne energije. Podesiti režime rada kad ste kod kuće, kad ste na poslu ili kad spavate.
Osjetljivost je kao i kod elektronskog termostata i možete ga koristiti isto, odnosno da umesto Vas podiže i spušta temperaturu u određenim vremenskim periodima.
Veliki LCD dispej, tasteri za programiranje i podešavanje temperature su sa prednje strane, lampice prikazuju koji režim rada je uključen.
SAVREMENI I FUNKCIONALNI

GLAMOX 3001 sa DT2 5.1 termostatom u potpunosti odgovara na sve zahteve euro standarda ECO DESIGN LOT20 iz 2018 godine.

Pomoću tastera (+) i (-) jednostavno ručno podešavate željenu temperaturu. Funkcijski taster (>) i (<) omogućuje da izaberete način rada radijatora. Na raspolaganju Vam stoje tri programa. Program P1 daje Vam mogućnost da programirate vaše grijanje iz sata u sat u skladu sa Vašim potrebama.

Programi P2 i P3 imaju unapred definisan režim rada i namenjeni su kancelarijama i domaćinstvima. Primjenom odgovarajućeg programa lako možete podesiti vrijeme i temperaturu grijanja svake od prostorije posebno u skladu sa namjenom. Uz dobro programiranje, funkciju pametnog starta i pravilno podešenom optimalnom temperaturom možete da uštedite i do 50% električne energije u odnosu na neregulisane sisteme.

Zaštita od neautorizovanog korišćenja od strane djece i drugih osoba standardna je funkcija.
 • Programabilni termostat sa tri programska moda rada
 • Program P1 daje Vam mogućnost da sami programirate način rada radijatora u skladu sa Vašim potrebama.
 • Program P2 namenjen je kancelarijama i drugim poslovnim objektima.
 • Program P3 namenjen je za kućnu upotrebu sa sva perioda više i niže temperature 5 odnosno 7 dana u nedelji. • ADAX NEO I GLAMOX H40 - WiFi TERMOSTAT

  Glamox H40 WiFi obezbjeđuje stalnu kontrolu vašeg radijatora ma gdje se nalazili. Podatak o trenutnoj temperaturi prostora stalno je prikazan na ekranu vašeg pametnog telefona. Rad vašeg pametnog radijatora možete programirati svakog dana posebno ili u skladu sa vašim ritmom života. Ukoliko je potrebno u svakom trenutku možete na vašem mobilnom telefonu ili na radijatoru promjeniti željenu temperaturu u vašem prostoru. Do sada je svako provjetravanje prostora i otvaranje prozora uzrokovalo da se prostor naglo ohladi i da se troši maksimalna količina energije da bi se za vrijeme provjetravanja toplota nadoknadila. Glamox H40 WiFi termostat ima ugrađenu funkciju otvorenog prozora, kada otvorite prozor radijator to detektuje i ne uključuje se dok se temperatura u prostoru ne stabilizuje.

  Pomoću tastera (+) i (-) na radijatoru jednostavno podešavate željenu temperaturu. Putem pametnog telefona i aplikacije za Android i iOS mobilne telefone kontrolišete i programirate Vaše radijatore. Mobilnom aplikacijom možete da kontrolišete više radijatora na više lokacija. Sa jedne aplikacije možete da kontrolišete istovremeno grIjanje u vašem stanu ili kući i u vikendici. Jedino što Vam je potrebno je internet konekcija.

  NedJeljno programiranje sa tri nezavisna programska moda, adaptivni start u skladu sa podešenim programskim vremenom i funkcija otvorenog prozora kao i funkcija daljinske kontrole obezbJeđuju punu kompatibilnost ovog termostata sa ECO DESIGN standardima EU.


  NEDJELJNO PROGRAMIRANJE

  Uvijek kažemo da je najvažnija funkcija štednje energije nedjeljno programiranje. U suštini, nedjeljno programiranje vam omogućava da napravite raspored kada će grejna tijelo da se uključi odnosno isključi ili podesi temperaturu u skladu sa vašim životnim potrebama.
  Idealno je da grejno tijelo radi samo onoliko vremena koliko je potrebno da VI imate maksimalan konfor grejanja. Dobrim programiranjem izbjegavate nepotrebno trošenje energije kada Vam ona nije neophodna i na taj način smanjujete emisiju gasova staklene bašte i štedite svoj džep.


  ADAPTIVNI ECO START

  Adaptivni start je program koji predviđa kada je optimalno uključiti grijanje da bi se željena temperatura postigla u određeno vrijeme. Grejno tijelo na osnovu prethodno zapamćenih parametara određuje optimalno vrijeme za početak zagrijavanja. Samo recite grijjnom tijelu kada i u koje vrijeme želite da soba dostigne željenu temperaturu. Onda ostavite grijno tijelo da samo odradi ostatak. Proces adaptivnog starta je interaktivan proces grijjnog tijela i prostora i grijjno tijelo na osnovu prethodnih parametara vrši korekciju ukoliko je potrebno i kako je potrebno.


  DETEKCIJA OTVORENOG PROZORA

  Ili zaštita od nepotrebnog rada. Znači da grijno tijelo može prepoznati kada je otvoren prozor/vrata. Najčešće, detekcija otvorenog prozora ili vrata se vrši poređenjem temperature. Ukoliko u prostoru dođe do naglog gubitka temperature uređaj smatra da je neko namjerno ili nenamjerno otvorio prozor i smanjuje temperaturu najčešće na temperaturu zaštite od zamrzavanja.
  Kada se temperatura u prostoru stabilizuje sistem se vraća na standardne parametre grijajanja. Isključenje ili smanjenje temperature sprečava da se energija nepotrebno gubi kroz otvoren prozor.


  DALJINSKA KONTROLA

  Daljinska kontrola omogućava vam da kontrolišete rad grijnog tijela i kada se nalazite u prostoru. ADAX WiFi uređaji priključuju se na lokalnu WiFi mrežu i putem interneta možete upravljati vašim grijnim tijelima bez obzira gdje se nalazite. Daljinsko upravljanje omogućava Vam i nedeljno programiranje uz mogućnost ne samo da se programi ponavljaju po unaprijed definisanom rasporedu već u skladu sa promjenom životnog ritma svakodnevno optimizujete vaš ciklus grijanja.


  LOT20 ECO DESIGN STANDARDI EU

  LOT20 pravila za grijjna tijela primjenjuju se od 1. januara 2018. To je direktiva EU čiji je cilj učiniti proizvode za grijanje efikasnijim, kako bi se doprinjelo naporima za smanjenje emisije CO2 ugljen dioksida. Mnogi postojeći proizvodi koji ne zadovoljavaju standarde više neće biti dostupni na tržištu EU.

  Evropski parlament je 2009. godine uspostavio okvirne smernice za novu direktivu ECO dizajna. Cilj direktive je bio da uređaji budu što ekonomičniji, kako bi se smanjila emisija gasova sa efektom staklene bašte. Tražene su nove mogućnosti koje će smanjiti količinu energije koju grijalica koristi tokom njegovog životnog veka.

  Nove direktive daju korisniku mogućnost odabira ekoloških i ekonomičnih grijnih tela.
  Promene Lot 20 su velike za industriju grijanja. Od 1. januara 2018. godine, grijači koji ne ispunjavaju uslove ne mogu se proizvoditi za prodaju u EU. Nije dozvoljeno isporučivati proizvode koji ne zadovoljavaju standarde a proizvedeni su posle 01.01.2018. Proizvodi koji su proizvedeni prije 2018 godine i dalje se mogu prodati.

  Područje primjene
  Nova direktiva se odnosi na :
  "grijna tijela za upotrebu u domaćinstvu sa nominalnom toplotnom snagom od 50 kW ili manje i grejna tela za komercijalnu upotrebu sa nominalnom toplotnom snagom proizvoda ili pojedinačnih segmenata od 120 kW ili manje".

  Šta to znači?
  Početak 2018 označio je prekretnicu u električnom grijanju. Odjednom, ranije nepoznate funkcije, moraju postati obavezni deo karakteristika grijnih tijela.
  Funkcije kao što je "adaptivni start" su imale tehnička imena ali se nisu primjenjivala, kada su ušla u pravila EU proizvođači su ih morali razviti za potrebe tržišta i ugraditi u svoje proizvode. Bez funkcija nedeljnog programiranja, detekcije otvorenog prozora i adaptibilnog starta od 01.01.2018. u EU nije moguće proizvoditi i prodavati uređaje za grijanje.
  ADAX je svoje radijatore prilagodio zahtjevima EU standarda i obezbjedio dodatnu uštedu električne energije i smanjenje efekta gasova staklene bašte.

  Kako optimalno programirati termostat
  Digitalni termostat bi trebalo programirati tako da maksimalno koristi pravilan način upotrebe norveških radijatora, tačnije on će umlesto Vas koristiti norveški radijator na najbolji mogući i najekonomičniji način.
  Copyright © 2011 KORS DOO All rights reserved