Engleski Srpski
Tel: 051 327- 430, 301-897
Braće Pišteljića 1
(preko puta tvornice "Vrbas")
78000 Banja Luka
Email: kors@blic.net
Elektroinstalacije
Razvodni Ormari
Električni radijatori - GLAMOX
Grijući kablovi - DEVI
Gromobrani sa ranim startovanjem - SERELI
UPS uređaji - RIELLO ITALY
RADE KONČAR - kontaktori, sklopke i releji
Kompenzacija reaktivne energije
Rezni alati - DIEWE NJEMAČKA

SKYLANCE - GROMOBRANI SA RANIM STARTOVANJEM (E.S.E)

Kliknite da pogledate i preuzmete:
- SKYLANCE MALI KATALOG PREDNJA STRANA
- SKYLANCE MALI KATALOG DRUGA STRANA


Preduzeće Kors d.o.o., Banja Luka je Ovlašteni zastupnik SERELI, Francuska poznatog proizvođača Skaylance gromobrana sa ranim starotvanjem (E.S.E).

SKYLANCE je najnoviji, najuspješniji gromobran sa ranim startovanjem (E.S.E), razvijen kompletno na osnovu SERELI-jevog bogatog i širokog iskustva u ovoj oblasti. SERELI-jevo iskustvo obuhvata i oblast radio i visokofrekventnih učestanosti i blisko sarađuje sa vodećim evropskim kablovskim i satelitskim provajderima.SERELI – 20 godina iskustva u konstruisanju gromobrana sa ranim startovanjem (E.S.E)
Osnovana 1985. firma SERELI je proizvela više od 40000 komada gromobrana sa ranim startovanjem (E.S.E) instaliranih u više od 50 zemalja širom svijeta. SERELI ima više od 20 godina iskustva u razvoju i proizvodnji opreme za zaštitu od atmosferskog pražnjenja kao i u prodaji kompletnog programa koji obuhvata:
 • gromobrane sa ranim startovanjem (E.S.E.),
 • uredjaje za zaštitu od prenapona linija za prenos podataka,
 • visokofrekventne isntrumente za mjerenje sistema uzemljenja,
 • brojači udara i iskrišta.


SKYLANCE je posljednji i najnapredniji u seriji gromobrana koji je proizvedeo SERELI. SKYLANCE se može pohvaliti poboljšanim performansama, zahvaljujući SERELI-jevom bogatom iskustvu u dizajniranju gromobranske zaštite.
 • Visokonaponski blok učestvuje, zajedno sa vrhom, u poboljšanom prihvatanju atmosferskog pražnjenja,
 • nerđajući čelik visokonaponskog bloka ugrađen u unutrašnjosti, dodatno povećava otpornost mehaničke konstrukcije SKYLANCE-a i podnosi visok intenzitet struja atmosferskog pražnjenja,
 • SKYLANCE-ov zazor iskrišta je zaštićen od kiše i atmosferskih zagađenja.Konektrori od nerđajućeg čelika se koriste za pričvršćenje spusnih provodnika na hvataljku SKYLANCE-a.
  Može se koristiti nekoliko tipova provodnika za vezu gromobrana:
   - 25 x 3 mm traka
   - 30 x 2 mm traka
   - 10 mm okrugli provodnik
Znanje stručnjaka i proizvodni proces (omogućava):
Duži životni vijek
Zatvoreno vazdušno iskrište gromobrana obezbjeđuje da na gromobran neće uticati: kiša i zagađivači, a time značajno povećava životni vijek SKYLANCE gromobranske jedinice.
Proces proizvodnje
Za proizvodnju SKYLANCE, SERELI koristi najsavremenije industrijske procese i dokazane mjerne tehnike kojima je ovladao kroz višegodišnje iskustvo u ovoj oblasti.
Fabričko ispitivanje
SKYLANCE uredjaj se, prije isporuke, pojedinačno ispituje u SERELI laboratoriji, a svaki pojedinačni komad se isporučuje sa sertifikatom fabričkog ispitivanja.
SKYLANCE najbolji E.S.E aktivni gromobran
SKYLANCE ima ugrađen poboljšani sistem za rano startovanje koji je povećao sposobnost prihvatanja atmosferskog pražnjenja u poređenju sa ostalim gromobranima.
SKYLANCE reference
Aeorodrom Šarl de Gol i hotel Hyatt u Parizu, Scientifific Atlanta Francuska

Postupak ispitivanja
prema NF C17-102 je potvrđen od strane LCIE: Vrijeme prednjačenja i performanse SKYLANCE-a su ispitane i potvrđene u visokonaponskoj laboratoriji u: “Centre de Genie Electrique” u Lionu, Francuska. Ovo ispitivanje je bilo uspješno, a o rezultatima ispitivanja je izdat sertifikat od strane LCIE, Laboratorije “Central des Industries Electriques”, a u skladu sa prilogom C francuskog standarda NFC 17-102. Konstrukcija SKYLANCE je optimizovana tokom mnogobrojnih visokonaponskih laboratorijskih ispitivanja, a njegove performanse su mjerene u najvećoj francuskoj laboratoriji za visokonaponska ispitivanja, Centre d'Essais Aeronautique u Tuluzu – CEAT.

Ispitivanje u proizvodnji se sastoji od detaljne verifikacije SKYLANCE-a koristeći visokonaponski generator i visokonaponsku sondu, a rezultat se prikazuje na osciloskopu. Ova kontrola je najvažnija i sprovodi se na svim proizvedenim uzorcima kako bi se verifikovao kvalitet proizvoda.


SKYLANCE je konstruisan da podnese najstrožije olujne uslove i visok intenzitet atmosferskih udara.
SKYLANCE konstrukcija je napravljena od nerđajućeg čelika 304L. Ovo objezbeđuje SKYLANCE – u da bude vodootporan, antikorozivan i obezbjeđuje maksimalnu mehaničku čvrstoću. Vrh je dužine 620 mm, za modele SL25, SL45 i SL65. Sigurnosni vijci se koriste da poboljšaju pričvršćenje vrha i hvataljke. SKYLANCE je konstruisan da podnese najstrožije olujne uslove i visok intenzitet atmosferskih udara.

Copyright © 2011 KORS DOO All rights reserved